Здравје

Здравје

Која крвна група сте – од тоа зависи кои болести ви се закануваат

Крвната група може многу нешта да открие во врска со нас. Според најновите истражувања од тоа зависи колкави се шансите за некој да стане алкохоличар, да развие опсесивно – компулсивно нарушување и т.н. Која е […]

Здравје

Ракот кај луѓето се појавува поради два производа што ги консумираме во нашето секојдневие

Германски научник и добитник на две признанија Нобелова награда во подрачјето на физиологијата, Харалд цур Хаузен, предупреди дека слабо проучен вирус, кој се наоѓа кај кравите, може да предизвика рак кај луѓето! „Сметам дека домашните […]

Здравје

Сите го пиеме, а не знаеме колку е опасен – предизвикува 7 видови рак во телото

Според новото истражување објавено во научниот магазин „Адикшн“, постои поврзаност помеѓу алкохолот и карциномот која не може да се објасни со други фактори. Научниците заклучиле дека постојат доволно уверливи докази за дефинитвно да се утврди […]