Протече снимката која Тито најстрого ЈА ЗАБРАНИ: Рекол нешто што сакал да се заборави!

Оваа снимка која првично била забранета, а потоа и заборавена, сега кога ја здогледа светлината на денот го привлекува вниманието на јавноста не само поради контроверзноста на изјавите на маршалот, туку и поради тоа што Тито практично не можел да дојде до збор од своите пудлици кои без прекин лаеле додека тој безуспешно ги смирувал.

Ова е снимено на 3 април 1975 година кога Тито се обраќал на јавноста, но речиси ништо не можело да се слушне бидејќи морал да се бори со своите пудлици, кои константно лаеле.

Loading...

Меѓутоа, не е ова единствена причина поради која Тито ставил ембарго на снимката. Имено, тој сметал дека неговиот говор не е баш добро одмерен, и побарал делот со Италија да се избрише, што може да се слушне и во последните секунди од снимката.