Овој човек со часови вози цистерна со 11 тона вода. Сега погледнете што се случува кога ќе ја пушти да тече! (ВИДЕО)

Овој човек со часови вози со 11 тона вода. Сега погледнете што се случува кога ќе ја пушти да тече…

Патрик Килонзо Малуа од Кенија е вистински херој. Тој ова го прави секој ден – а за возврат добива љубов од стотици животни!

Loading...

Животните од еден национален парк во Кенија се оставени на немилост на жештините кои го погодуваат овој регион.

Бидејќи подолго време не паднал дожд, Патрик одлучил да им помогне на животните носејќи им вода.

Затоа секој ден вози низ паркот со часови со 11.350 литри свежа вода.

Погледнете во видеото што се случува кога ќе ја пушти водата да тече: