Глигор метео го снема од ТВ екраните – откри каде работи денес

Еден од најпознатите и омилени метеоролози во Македонија, Глигор Митковски, го снема од пред ТВ екраните, а сега работи како воздухопловен метеопрогностичар , дел од службата за контрола на летање на аеродромот Александар Велики во Скопје.

Тој го откри овој детаљ при гостувањето во емисијата на ТВ магазинот „Едноставно заводливо“.