Пробајте лук на празен желудник – Нема да ви се верува какво чудо ќе направи на вашиот организам

Лукот е еден од најздравите производи на светот, па затоа уште од дамнешни времиња се користи како природен антибиотик во народната медицина.

Содржи околу 200 активни материи, во концентриран облик, а најмногу ги има во луковицата, иако во исхраната се користат и цветот, стебленцето и листовите. Богат е со минерали и витамини, а неговата моќ е толку голема што убива голем број различни бактерии и штити од болести и инфекции.

Loading...

Ова е еден од најмоќните борци за нашето здравје, а ако консумирате лук на празен стомак, ќе направи неверојатно чудо за вашиот организам.

Ако изедете чешне лук на празен желудник, ефектот е како да сте земале долготраен противотров пред да земете некој отров кој воопшто не би ви наштетил по таквата заштита.

На тој начин го приготвувате вашиот стомак за токсините и бактериите што ќе ги внесете преку храната подоцна во текот на денот.

Наутро кога ќе станете, треба да изедете лук пред појадок, за да не се меша со другата храна и да ги асимилира хранливите материи во лукот.

Ако имате висок крвен притисок, лукот е еликсир и е најлесен и најсигурен начин да го држите крвниот притисок под контрола.

Најдобро од се’ е што го земате еднаш дневно и нема никакви негативни појави, каков што е случајот со другите лекови.

Со оваа моќна намирница можете да ги излечите и спречите воспаленијата од каков било вид, а одличен е и во борбата со артритисот.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*