Каменецот на забите веднаш ќе исчезне – нема веќе да одите на стоматолог

Забниот каменец е чест проблем, и современите стоматолози предлагаат доста начини за неговото вадење. Но, постои метода која одлично се решава тој проблем, а и ќе заштедите и пари.
Ви требаат 40 грама лушпи од орев и 250 милилитри вода.

Ставете ги лушпите во вода околу 20 минути, па водата тргнете ја од оган и поклопете ја додека не се олади, па прецедете ја. Ставете ја четкички за заби во водата нека отстои 10 минути.

Loading...

И со тоа исчестете ги темелно забите. Оваа процедура можете да ја повторите и до три пати дневно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*