По породувањето паднала во кома, но кога се разбудила му шепнала на сопругот нешто што ќе ве наежи

Породувањето воопшто не е едноставна и наивна работа, но мајките главно за ова искуство зборуваат со чувство на исполнетост и среќа. Но, следнава приказна не е такви, а еве и зошто.

24-годишната мајка за малку ќе го загубела својот живот при породувањето, бидејќи искрварела, изгубила дури литар крв за време на породувањето, но тоа не било најлошото што им се случило. Имале толку лошо искуство што таа и нејзиниот сопруг повеќе не планираат да имаат деца.

Чепменова отишла неколку дена порано во болница, бидејќи нејзината ќерка Оливија требало да се роди, меѓутоа никој не се надевал на предвремено породување. Таа го родила своето дете по пат на царски рез, но мајчиното тело ги одбило антибиотиците и паднало во анафилатички шок, што довело до обилно краврење.

Докторите успеале да ја оживеат, но 10 дена била во кома. Таа од кома се разбудила со губиток на помнењето и воопшто не можела да се сети кога и се родила ќеркичката, па затоа на тоа требало постојано да ја потсетуваат.

Кога таа почнала да заздравува, тогаш состојбата на бебето почнала да се влошува. Тогаш таа му шепнала на својот сопруг: „Не верував дека ќе преживее, имаше моменти кога не можев да размислувам позитивно“.

Loading...

Оливија денес расте и развива подобро од сите други деца.

„Кога ќе ја запознаете Оливија нема да ви се верува низ што се поминала, таа е среќна“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*