Владата ќе им дава пари за трошење на граѓаните – приоритет ќе имаат невработените

 

Владата обезбедила 18 милиони евра, пари за поддршка на над 100 илјади граѓани, објави Алсат-М. Лицата кои ќе земат пари ќе мора да исполнуваат одредени услови, а приоритет секако ќе имаат невработените.

Loading...

Неофицијалните информации кои пристигаат од Владата велат дека ќе се делат платежни картички со кои ќе може да се пазарува во маркетите, угостителските објекти, но и да се трошат за разни услуги како во фризерски и козметички салони.

Ова е дел од третиот сет на владините мерки за помош на економијата во кој се предвидени околу 350 милиони евра.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*