Синот на Марк од “Брза кујна” е негова копија (ФОТО)

Марк де Јонг има македонско потекло, но со години живеел во Брисел каде по големиот земјотрес во Скопје се преселило и неговото семејство.

Марк де Јонг пред неколку години се преселил во Македонија за да го исполни аманетот од баба му која пред да почине го замолила барем еднаш да дојде и да ја види земјата од која потекнува неговата мајка.

По 50 години, Марк се вратил во Македонија и одлучил тука да изгради потполно нов живот.

Марк е одиличен готвач и знае да прави вистински македонски специјалитети. Што се однесува до неговиот приватен живот, Марк е во брак со Василка со која има две деца, ќерка и син.

Loading...

Тој на социјалните мрежи знае често да објави фотографии од тоа како готви или од некој специјалитет. Меѓутоа, овој пат Марк објави фотографија со неговиот син и тоа од студиото на „Брза кујна“,

Извор: Вистина

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*