Живот

Живеела тешко, немале ништо, но сепак одгледала седум сина – еве како денеска живее оваа мајка

Целиот свој живот Јованка Ѓуриќ била многу скромна и никогаш немала никакви барања. Многу се борела за своите седум сина да им обезбеди се, таа и ден денеска се обидува да го подобри сатстусот на […]

Живот

Еве каде живеела Тања Савиќ пред да стане популарна- живот на село

Популарната пејачка Тања Савиќ беше дел од првата постава на шоуто „Ѕвезде Гранда“. Од сосема непозната девојка од селото Радинац, таа прерасна во популарна пејачка и вистинска убавица. И покрај големата слава која ја постигна, […]

Живот

Ја истерува несреќата од домот: Билка која ќе ви донесе благосостојба во домот во 2018 година

Според народните верувања оваа билка ја штити куќата од оган или удари од гром. Чуваркуќата со векови се користи во народната мецицина, а многумина ја одгледуваат поради уникатност и декоративен изглед. Колку и да звучи […]

Живот

Не можела веќе да молчи: Драгана Мирковиќ признала каков живот води нејзиниот сопруг

Поминаа неколку месеци откако сопругот на српската пејачка Драгана Мирковиќ имаше операција на мозокот, а таа одлучила да проговори за периодот после истата, не сакајќи да ја разубавува реалноста. Имено, таа открила дека нејзиниот сопруг […]

Живот

Ова не го правете утре- што вели црквата за Свети Никола?

Започна сезоната на славите, а тоа е време кога ги собираме своите најблиски и со нив го славиме заштитникот на својата куќа. Иако во христијанскиот дух е да се одбележува скромно, последната деценија сведоци сме […]

Живот

Последната цифра од годината која сте родени открива какви сте и вашата судбина

Годината која сте родени открива многу за вас. Сепак најважен е последниот број од годината во која сте родени, а секој број одговара на некој елемент, а тоа се метал, оган,земја, дрво и оган.Овие елементи […]